O nas

ZIMICELL rešitve pri nizkoenergijski gradnji d.o.o.

Naše podjetje je bilo ustanovljeno v letu 2002. Sprva smo montirali suhomontažne sisteme, kasneje smo sodelovali pri gradnji lesenih hiš, nato pa sami začeli z gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih objektov. Leta 2008  smo se začeli ukvarjati še s prodajo in vgradnjo celulozne izolacije.

Sčasoma  je izolacija ZIMICELL postala naša osrednja dejavnost, za potrebe proizvodnje pa smo v  Poslovni coni Žeje pri Komendi, zgradili proizvodno pasivno halo, kjer ves naš trud in znanje vlagamo v nenehen razvoj in stremimo k uporabi naravnih obnovljivih virov. Poleg izolacije ZIMICELL in gradnje nizkoenergijskih objektov, smo aktivni tudi na področju testiranja zrakotesnosti objektov (Blower door test). Na podlagi dolgoletnih izkušenj ustreznega doseganja zrakotesnosti, vam po opravljenih meritvah tudi svetujemo, kako bi lahko še izboljšali rezultate in vam izdelamo poročilo, ki ga potrebujete, kadar se potegujete za subvencijo Ekosklada.

V našem podjetju vam nudimo tudi vse potrebne materiale za gradnjo nizkoenergijskih objektov, produkte za zagotavljanje zrakotesnosti, les in lesene konstrukcije, ter sistem za ogrevanje in prezračevanje. Naša vizija je usmerjena v krepitev konkurenčnosti podjetja z vlaganjem v razvoj in promocijo energetske učinkovitosti objektov z uporabo naravnih materialov.

Raziskovalni projekti

Vključeni smo bili v več raziskovalnih projektov, eden teh je MultiHemp (Multipurpose hemp for industrial bioproducts and biomass), kjer skupaj s partnerji iz vse Evrope razvijamo izolacijo iz konopljinih vlaken za vpihovanje. Sodelujemo tudi z Biotehniško fakulteto, Oddelkom za lesarstvo, kjer razvijamo izolacijske plošče iz celuloznih vlaken, sodelujemo pa tudi pri projektu EnergyViLLab, ki je bil realiziran z namenom vzpostavitve več živih virtualnih laboratorijev oziroma okolij, v katerih bi porabniki lahko neposredno sodelovali pri razvoju izdelkov in storitev s področja varčne rabe energije, obnovljivih virov energije in trajnostnih sistemov mobilnosti. Slovenski del projekta vodi Univerza na Primorskem (UP FAMNIT) in Inštitut Andrej Marušič (IAM).

Dovolj govora,
zgradimo nekaj skupaj

Kontakt

Email: info@zimicell.si

Poslovna enota, kjer  smo prisotni le takrat, ko nismo na gradbiščih, se nahaja v

Poslovni coni Komenda
Pod gabri 5
Žeje pri Komendi

Koordinate naše poslovne enote so (46.189903, 14.527507).

Kliknite za ogled zemljevida