Prosim izberite tip
povpraševanja

Hitro povpraševanjePodrobno povpraševanje

Hvala za poslano povpraševanje.
Želimo vam veliko poslovnih uspehov!
preusmerjam...

Vpihovanje celulozne izolacije

Pri vpihovanju celulozne izolacije je predpriprava ključnega pomena, zato je izjemno pomembno, da je pred pričetkom del ostrešje primerno pripravljeno. Obvezna je vgradnja sekundarne kritine (lesno-vlaknene plošče ali deske + folija), v izjemnih primerih pa lahko celulozno izolacijo vpihamo pod plošče Termotop ali zgolj sekundarno kritino npr. Tyvek (v tem primeru je priporočljivo, da si objekt pred pripravo stropne konstrukcije ogleda naš strokovnjak).

Priporočena debelina vpihane izolacije je 30 cm, pri novogradnjah pa od 35 cm navzgor.

V predelu strehe, zrakotesno ravnino daje parna ovira ali parna zapora, zato mora biti le ta natančno polepljena z materiali, ki bodo obdržali prvotne lastnosti skozi celotno življenjsko dobo objekta.

vpihovanje-celulozne-izolacije-1

Pred montažo konstrukcije morajo biti, pri klasično grajenih objektih na zunanjih in predelnih stenah, že izdelani ometi. Podkonstrukcija za mavčnokartonske obloge se postavi z največ 40 cm razdaljo med profili.

vpihovanje-celulozne-izolacije-2

Na podkonstrukcijo (CD in UD) profile se prilepi dvostranski lepilni trak (ATP dvostranski lepilni trak 2 cm), na katerega nato prilepimo le armirano parno oviro (VD+ ali INTELLO PLUS ). Ne ojačane parne ovire niso primerne za vpihovanje celulozne izolacije

image4Stik parne zapore na ometane stene tesnimo s trajno elastično tesnilno maso (ORCON CLASIC), ki naj prekriva 15 cm (minimalno 10 cm), medtem ko preklop med obema folijama dodatno zalepimo z lepilnim trakom za lepljenje parnih ovir (ATP lepilni trak 6 cm). Posebno pozornost je potrebno nameniti nameščanju parne ovire na stičišču ravnega dela stropa s poševnim delom, kjer naj bo medsebojno prekrivanje folij vsaj 10 cm, stike na tem delu pa je potrebno skrbno zatesniti s tesnilno maso in lepilnim trakom.image5V kotih je potrebo namestiti nekoliko več tesnilne mase, ki bo poskrbela za boljše lepljenje folije, folijo pa moramo razporediti tako, da se brez gubanja prilega podlagi.image7Pri prebojih parne zapore ali ovire za luči, prezračevanje, ter ostale inštalacije, v folijo naredimo križno zarezo skozi katero speljemo cev, jo nato natančno oblepimo z lepilnim trakom in po potrebi zatesnimo še s tesnilno maso (ORCON CLASIC).

image10

Za namestitev vgradnih luči je potrebno v parno zaporo vgraditi kovinsko komoro, v katero kasneje vgradimo vgradno luč. Komora ima na zadnji strani luknjo za dovodno cev instalacije, na spodnjem robu pa ima zapognjene vogale na katere se s tesnilno maso prilepi parna ovira. Cev za dovod instalacij se mora tesno prilegati kovinski komori, potrebno pa jo je zatesniti s tesnilno maso. Kovinske komore so lahko namensko narejene (20 × 20 × 20 cm), z robom za pritrditev parne ovire, z malce iznajdljivosti, pa lahko uporabite kar pasje posode za hranjenje.

image11

Po vseh kovinskih profilih privijačimo cca. 10 cm široke pasove mavčno kartonskih plošč. Pasovi dodatno držijo parno oviro in služijo za distanco med folijo in končno mavčno kartonsko ploščo. Vsak pas, dolžine 120 cm, je pritrjen s sedmimi vijaki.

image12

Vpihovanje celulozne izolacije poteka z vrha, če je v neogrevanem podstrešju dovolj prostora, sicer pa poteka iz spodnje strani preko parne ovire. Cev za vpihanje se potisne v vsak prazen prekat skoraj do konca in se jo nato med vpihovanjem postopoma vleče nazaj, proti izhodni odprtini.

image13

Ko izolacija doseže določeno gostoto jo zračni pritisk ne more več komprimirati, zato se material v cevi ustavi, daljinska naprava s katero upravljamo vpihovalni stroj pa zapiska.

image14

Po zaključku vpihovanja se vse luknje v parni oviri zalepijo s širokim lepilnim trakom, tako da je parna ovira po celotni površini popolnoma zrakotesna.

image15

Po vpihovanju celulozne izolacije se namestijo mavčno kartonske plošče in stene so pripravljene na slikopleskarska dela.

Zanima me več

"payday loans over the phone http://mainelaw.maine.edu/library/ this site"