Prosim izberite tip
povpraševanja

Hitro povpraševanjePodrobno povpraševanje

Hvala za poslano povpraševanje.
Želimo vam veliko poslovnih uspehov!
preusmerjam...

Izolacija podstrešja

Zahtevnost izvedbe: Srednje zahtevno
Časovnica izvedbe: 5-10 dni od potrditve projekta

Opis:

Z izolacijo podstrešja mrazu in poletni vročini preprečimo vdor v bivalne prostore. Na ta način učinkovito zajezimo uhajanje toplote do mest, kjer ogrevanje prostorov ni smiselno.

Izoliranje podstrešja lahko izvedemo s prostim nasutjem celulozne izolacije ZIMICELL, ki je izredno hiter in učinkovit način izoliranja prostora. Celulozne izolacije ne komprimiramo z zračnim pritiskom v prazen prostor, temveč jo le raztrosimo s pomočjo vpihovalnega stroja, pri tem pa znatno zmanjšamo čas vgradnje. Pri tej tehniki vpihovanja je gostota vpihanega materiala bistveno manjša kot pri vpihovanju s pritiskom v zaprte prostore, s tem pa je precej manjša tudi količina porabljenega materiala in cena. Pri nasuvanju celulozne izolacije nasujemo celulozno izolacijo ca 20% višje od zahtevane višine (debeline), saj se bo nasuta celulozna izolacija za nekaj odstotkov posedla. Samo posedanje je odvisno od debeline vpihanega materiala in se pojavi le v primeru prostega nasutja, nikakor pa se celulozna izolacija ne poseda pri vpihovanju v zaprte prostore s pritiskom, kjer se material ustrezno zgosti. Izolacija ni pohodna, zato je v primeru želenega prehoda potrebno postaviti lesen podest. Izolacije se po končanem nasutju ni potrebno pokriti z folijo ali deskami, saj ni bojazni, da bi v primeru prepiha odletavala naokrog. Vlakna se med seboj prepletejo in kompaktno držijo skupaj.

V podstrešnem delu starejših hiš lahko z nizkimi stroški izvedbe izoliramo tudi votel prostor med lesenimi stropniki. Med stropniki v lesene deske izvrtamo luknje (število lukenj in njihova velikost se določita za vsak objekt posebej), in med stropnike s pritiskom vpihamo celulozno izolacijo ZIMICELL.

Razlogi ZA Zimicell

Podroben opis izvedbe

  • Kaj je ZIMICELL?
  • Prednosti
  • Uporaba
  • Vgradnja

ZIMICELL je slovenska celulozna izolacija, narejena iz zmletega časopisnega papirja, ki ga s posebnim postopkom razvlaknjevanja proizvedemo v puhasta izolacijska vlakna. Izolacija je naravna, okolju prijazna, pri njeni proizvodnji pa izpustimo skoraj zanemarljivo vrednost CO2 na kg. ZIMICELL izolira ostrešja, stene, stropove in tla.

Čeprav je izolacija narejena iz časopisnega papirja ne gori, saj se zaradi dodane borove soli, ki jo izkopljejo v rudnikih, v primeru plamena ustvari zunanja oglena plast, ki varuje notranjost izolacije in preprečuje širjenje ognja po površini. Navdušila vas bo preprosta stroja vgradnja, ki poteka izredno hitro in hkrati omogoča izjemno natančnost. Izolacijo ZIMICELL smo vgradili v raznovrstne objekte, od samostojnih hiš, do počitniških objektov, blokov, vrtcev, šol, pa tudi cerkva in župnij. Nadvse primerna je za vgradnjo v lesene objekte ter nizkoenergijske in pasivne hiše.

Z vpihavanjem celuloznih vlaken v prazen prostor, bodo vaše hiše in poslovni objekti popolno zapolnjeni, na ta način pa boste lahko zmanjšali toplotne mostove in prihranili pri stroških ogrevanja. Izolacija, zaradi svoje toplotne stabilnosti omogoča velik fazni zamik toplote, zato vas bo odlično ščitila tudi v poletni vročini, kadar podstrešna stanovanja pogosto postanejo neudobna za bivanje. In še zanimivost, izolacija ZIMICELL nima odpadka, zato se boste namesto z odvozom smeti, lahko ukvarjali s prijetnejšimi opravili, pravtako pa pri vgradnji ni potrebno prenašati izolacije po objektu, saj ta sama potuje od stroja, po cevi, do prostora, kjer se vpihuje.

Želim vedeti več

Natančna vgradnja
Izolacija ZIMICELL zapolni vse, še tako nedostopne prostore. Zaradi natančnega načina vgradnje ne prihaja do stikov (kot v primeru polaganja izolacijskih plošč), zatesnjene pa so tudi najmanjše špranje, zato ne prihaja do toplotnih mostov. Izolacija zlahka zaobjame celoten prostor in se tesno prilega vsem oviram, kot so inštalacijske cevi, vmesni stebri,… Material se odlično prilega tudi prostorom zahtevnejših oblik, ki jih ostali materiali s težavo učinkovito izolirajo.

Toplotna stabilnost
Ker ima celulozna izolacija v primerjavi z izolacijami na mineralni osnovi večjo gostoto in specifično toploto, dlje časa zadržuje toploto. Zaradi tega ima v primerjavi z ostalimi izolacijami večji fazni zamik in nas učinkoviteje varuje pred poletno vročino in zimskim mrazom.

Brez posedanja
Ker je celulozna izolacija v prazen prostor vgrajena strojno, pod pritiskom, se lahko zagotavlja ustrezna, predhodno, nastavljena gostota vpihovanja. Zaradi doseganja primerne zgoščenosti, ki se določa glede na naklon prostora, se izolacija ne poseda.

Želim vedeti več

Celulozno izolacijo ZIMICELL lahko vpihujemo v novogradnje in starejše objekte. Najpogostejša raba izolacije ZIMICELL je v ostrešnem delu (izolacija mansarde), kjer jo vgrajujemo skozi parno oviro.

Celulozo lahko tudi prosto nasujemo po neposeljenih podstrešjih, ali pa jo vpihamo pod stropnike. Pri hišah z lesenim skeletom se zaradi že pripravljenih prekatov za vpihovanje, izolacija zlahka vgradi v tla, stene, strop, kot tudi strešni del. Z izolacijo ZIMICELL smo energetsko sanirali tudi šole, vrtce, poslovne objekte, cerkve, župnišča in brunarice, vedno pa smo odprti za nove predloge in izzive.

Želim vedeti več

Najstarejši in najpogostejši način vgradnje, ki poteka z vrha podstrešja ali iz notranjega dela skozi parno oviro. Tak način vgradnje uporabimo tudi pri izoliranju sten lesenih hiš. Cev se potisne v prazen prekat skoraj do konca in se jo, ko je v prostoru dosežena primerna gostota izolacije, rahlo izvleče navzven ter ponovi postopek vpihovanja.

Vsi načini vgradnje