Prosim izberite tip
povpraševanja

Hitro povpraševanjePodrobno povpraševanje

Hvala za poslano povpraševanje.
Želimo vam veliko poslovnih uspehov!
preusmerjam...

Tehnike vgradnje

Način gradnje se prilagodi lastnosti prostora, kamor je potrebno vgraditi izolacijo. Pri vgrajevanju celulozne izolacije v ostrešja in pri prostem nasutju po neposeljenih podstrešjih, se poslužujemo tehnike vgradnje s cevjo, medtem, ko pri vpihovanju v stene uporabljamo vpihovalno pištolo.

 • S cevjo
  To je najstarejši in najpogostejši način vgradnje, ki poteka z vrha podstrešja ali iz notranjega dela, skozi parno oviro. Tak način vgradnje uporabimo tudi pri izoliranju sten lesenih hiš. Cev se potisne v prazen prekat skoraj do konca in se jo, ko je v prostoru dosežena primerna gostota izolacije, rahlo izvleče navzven, ter ponovi postopek vpihovanja, vse dokler ne zapolnimo prostora v celoti.
 • Z vpihovalno pištolo
  Ta način vgradnje je primeren za vpihovanje v stene. Na vrhu stene izvrtamo odprtino in nato vanjo vstavimo vpihovalno pištolo. Smer vpihovanja celulozne izolacije najprej usmerimo navzdol, ob zapolnitvi stene, pa jo usmerimo še v zgornja kota stene in tako dosežemo enakomerno gostoto izolacije v celotnem prostoru.
 • Prosto posutje
  Izolacijo prosto posipamo na raven strop ali v tla objekta. Ta način vgradnje se uporablja pri novogradnjah, pa tudi pri sanacijah starejših objektov (hiše, šole, vrtci, hale, cerkve). Material nasujemo v debelini 30 – 50 cm in tvori veliko homogeno izolacijsko ploščo. Ker gostote materiala pri posutju ne moremo uravnavati, je ta manjša kot pri vpihovanju v stene ali ostrešja. Pričakuje se tudi nekaj posedanja, zato se na podlagi izkušenj, na ravne površine nasuje vsaj 15 % več materiala na kvadratni meter, kot sicer.
 • Ročna vgradnja
  Zaradi zamudnega dela in nekvalitetne izvedbe se tega načinoma ne poslužujemo. Celulozna izolacija je namreč stisnjena v pakete in ob odprtju velikokrat naletimo na kepe izolacije, ki jih ročno ne moremo razrahljati tako, kot to naredi stroj za vpihovanje. Taka vgradnja bi povzročila enake težave, kot jih poznamo pri polaganju izolacij v ploščah, zato je ne priporočamo.