Prosim izberite tip
povpraševanja

Hitro povpraševanjePodrobno povpraševanje

Hvala za poslano povpraševanje.
Želimo vam veliko poslovnih uspehov!
preusmerjam...

Prednosti

ZIMICELL ima številne prednosti, ki vedno znova navdušijo tudi najbolj zahtevne stranke. Celulozna izolacija je zelo primerna za vgrajevanje v hiše z lesenim skeletom, nizkoenergijske in pasivne objekte, ter energetsko sanacijo starih objektov. Odlikuje jo:

 • Natančna vgradnja
  Izolacija ZIMICELL zapolni vse, še tako nedostopne prostore. Zaradi natančnega načina vgradnje ne prihaja do stikov (kot v primeru polaganja izolacijskih plošč), zatesnjene pa so tudi najmanjše špranje, zato ne prihaja do toplotnih mostov. Izolacija zlahka zaobjame celoten prostor in se tesno prilega vsem oviram, kot so inštalacijske cevi, vmesni stebri,… Material se odlično prilega tudi prostorom zahtevnejših oblik, ki jih ostali materiali s težavo učinkovito izolirajo.
 • Brez posedanja
  Ker je celulozna izolacija v prazen prostor vgrajena strojno, pod pritiskom, se lahko zagotavlja ustrezna, predhodno, nastavljena gostota vpihovanja. Zaradi doseganja primerne zgoščenosti, ki se določa glede na naklon prostora, se izolacija ne poseda.
 • Hitra vgradnja
  Vpihovanje celulozne izolacije poteka strojno, pod pritiskom, zato je delo opravljeno veliko hitreje in bolj kakovostno, kot pri dolgotrajnem, ročnem polaganju izolacije.
 • Brez odpadka
  Pri vpihovanju celulozne izolacije ne poznamo odpadnega materiala, saj je ni potrebno rezati in prilagajati konstrukcijam. Na račun te pozitivne lastnosti, ste razbremenjeni obveznosti do odvoza odpadkov.
 • Toplotna stabilnost
  Ker ima celulozna izolacija v primerjavi z izolacijami na mineralni osnovi večjo gostoto in specifično toploto, dlje časa zadržuje toploto. Zaradi tega ima v primerjavi z ostalimi izolacijami večji fazni zamik in nas učinkoviteje varuje pred poletno vročino in zimskim mrazom.
 • Uravnava vlago
  Izjemna lastnost celulozne izolacije se kaže v zmožnosti oddajanja in sprejemanja vlage. Ta se po celotni površini izolacije tudi enakomerno razporedi, zato v primeru kondenzacije ni bojazni, da bi prišlo do pojava trohnobe lesene konstrukcije ali razvoj plesni. Življenjska doba lesene konstrukcije se tako podaljša in ohranja svoje lastnosti.
 • Zvočna izolativnost
  Zaradi možnosti doseganja večje gostote vpiha celulozne izolacije, se na ta račun povečuje tudi absorbcija zvoka. ZIMICELL spada v zvočno kategorijo A.

Pošlji povpraševanje