Prosim izberite tip
povpraševanja

Hitro povpraševanjePodrobno povpraševanje

Hvala za poslano povpraševanje.
Želimo vam veliko poslovnih uspehov!
preusmerjam...

Celulozna izolacija

Celulozna izolacija ZIMICELL je naravna izolacija, narejena iz recikliranega časopisnega papirja in je vrhunski slovenski produkt. Z njo lahko izoliramo ostrešja, stene, medetažne plošče (strop) in pa tudi tla. Izolacija se v prostor vgradi strojno, pod pritiskom, pri čemer se kontrolira gostota vpihanega materiala, zato je rezultat dela vedno kompaktno napolnjena odprtina. Z vgradnjo celulozne izolacije ZIMICELL bo v vaši hiši manjša verjetnost pojava toplotnih mostov, saj z izjemno natančno vgradnjo lahko izolacija zapolni prostore zahtevnejših oblik in prikrije manjše gradbene nepravilnosti. Zaradi svoje naravne lastnosti oddajanja in sprejemanja vlage, je celulozna izolacija material, ki ob kondenzaciji vlago enakomerno razporedi in ohranja življenjsko dobo lesenih ostrešij, hkrati pa preprečuje razvoj plesni. Zaradi dodatka borove soli, je celulozna izolacija neprimeren dom glodavcem, kot so miši in polhi, prav tako pa v njej ne naseljujejo insekti in glive. Zahvaljujoč gosti in kompaktni vgradnji, daje celulozna izolacija odlično toplotno in zvočno zaščito.

Kljub pomislekom, da boste zaradi izolacije iz časopisnega papirja izpostavljeni večji požarni nevarnosti, naj vas pomirimo, da izolacija ob stiku z ognjem na zunanji plasti naredi oglen ovoj, ki ščiti notranjost izolacije pred večjimi temperaturami, ogenj na njeni površini pa se ne širi. Izolacija spada v požarni razred B, na testu gorljivosti izolacij, pa se je v primerjavi z mineralnimi izolacijami odrezala veliko bolje, kar zopet poruši mit o gorljivosti izolacije iz časopisnega papirja. Če ste med tistimi, ki vam je za naravo in naš planet mar, imamo za vas vzpodbudno novico.

Proizvodnja izolacije ZIMICELL za 1 kg proizvedene izolacije v zrak izpusti le 0,196 kg CO2, kar je več kot polovica manj izpustov toplogrednega plina glede na proizvodnjo ostalih izolacij. Naj omenimo še eno okolju prijazno lastnost, in sicer, celulozno izolacijo je mogoče iz prostora izsrkati in ponovno uporabiti, oziroma jo vrniti nazaj v našo proizvodnjo. Na ta način pripomoremo k varovanju okolja in ga ne obremenjujemo z odvečnimi odpadnimi materiali.